De juiste persoon op de juiste opdracht

26 januari 2017

De juiste persoon op de juiste opdracht

Qhuba beschikt voor de Digitale Transformatie projecten over ervaren resources, die aan beide kanten van de tafel gezeten hebben. Zo hebben de programma managers die ingezet worden allemaal ergens in hun carrière lijn-management rollen op hoog niveau gedaan. Bij onze opdrachtgevers is er vaak een scheiding tussen veranderaars (die goed zijn in exploratie) aan de ene kant en lijn managers (met focus op exploitatie) aan de andere. Qhuba’s Interim Professionals kunnen beide.

Uitdaging

Resources die tijdelijk bij opdrachtgevers worden ingezet hebben een breed spectrum aan capabilities nodig. Ze moeten zowel kunnen beschikken over sector kennis, over proces kennis als thuis zijn in de technologie waarmee gewerkt wordt. Daarnaast zullen zij, afhankelijk van opdracht, gespecialiseerd moeten zijn in lijn management, programma management of verander management. Net zo belangrijk is de match op karakter, cultuur en gedrag tussen opdrachtgever (zowel de persoon als de organisatie) en de resource.

Qhuba aanpak

Qhuba streeft naar de perfecte match op zowel inhoud als gedrag, en doet daarin geen enkele concessie. De resources zijn in de meeste gevallen over gekwalificeerd, zeker in verhouding tot het gevraagde profiel. Dit stelt hen in staat niet alleen de opdracht uit te voeren, maar ook verbeteringen voor te stellen of aan te brengen en als sparring partner van de opdrachtgever op te treden.

Het identificeren van de juiste persoon is niet een match op steekwoorden maar een match op alle aspecten van de persoon. We moeten deze dus kennen, begrijpen en met hem of haar gewerkt hebben. Interne en externe referenties zijn een cruciaal onderdeel van het proces om te komen tot de perfecte match.

Qhuba interim resources worden in elke fase van hun opdracht begeleid door een Partner en voortdurend uitgedaagd om van de kennis en ervaring van collega’s gebruik te maken.

Resultaten

Deze aanpak staat garant voor de juiste invulling van posities in organisaties of project teams, met professionals die volledig gekwalificeerd en gecommitteerd zijn en toegang hebben tot de kennis en begeleiding van andere Qhuba specialisten en Partners.

Heb jij ook de juiste persoon voor je opdracht nodig? Neem contact met ons op.

Jessica van Beek

06-14749698

Deel dit artikel

Meer over deze Qhuban.