Qhuba ondersteunt CBR en Heembouw

7 maart 2017

Qhuba ondersteunt CBR en Heembouw

Bij CBR en Heembouw zijn een project- en programmanager en een IT-manager van Qhuba actief. Beide bedrijven willen informatievoorziening een meer strategische plaats in hun bedrijfsvoering geven. De ervaring van Qhuba komt daarbij van pas.

CBR heeft een zeer groot programma lopen dat moet leiden tot een nieuw centraal informatiesysteem voor de hele organisatie. Het project behelst twee sporen die nauw met elkaar samenhangen: de bouw van het nieuwe IT-platform en het herdefiniëren van de bestaande processen. Om beide sporen goed te managen is Gert Jan Visser aangetrokken als programmamanager. De combinatie van IT en business change is hem op het lijf geschreven. Gert Jan is in het verleden programmamanager geweest bij bedrijven als Shell en Philips en heeft veel ervaring met de menselijke component in grootschalige verandertrajecten. Daardoor straalt hij de rust en het vertrouwen uit dat bij zo’n ingrijpend programma nodig is.

Heembouw is gespecialiseerd in de bouw van bedrijfsruimten, kantoren en woningen. De directie ziet in dat door betere informatievoorziening veel winst kan worden behaald in projecten. Heembouw werkt bijvoorbeeld al met het Bouw Informatie Model (BIM) en wil de toepassingen van IT nog breder in de organisatie gaan toepassen. Daarom is het besluit genomen om IT strategisch te gaan positioneren. Qhubaan Jeroen van Oeveren is aangetrokken als IT-manager om het fundament hiervoor te leggen. Tegelijkertijd werft Heembouw zelf een ervaren IT-manager die straks op die fundering verder kan gaan doorbouwen. Jeroen heeft veel ervaring met het slim inzetten van data ter verbetering van je processen, onder meer in de financiële sector. Zijn resultaatgerichte aanpak past niet alleen goed bij de doelstellingen, maar ook bij de cultuur van Heembouw.

Zelf ook op zoek naar Change Agents ? Neem contact op met Qhuba.