Executive Search; de juiste persoon op de juiste plek

Een organisatie in verandering kent continu de uitdaging om op het juiste moment de juiste talenten aan zich te binden. Achterhalen wie welke competenties heeft is niet zo moeilijk in deze tijd van LinkedIn en sociale media. Talent vinden dat zich wil ontwikkelen, gecommitteerd is en bij gaat dragen aan het succes van de onderneming is minder eenvoudig. Qhuba kan u hierbij helpen door middel van Executive Search.

In de huidige markt is talent schaars. En dat schaarse talent werkt dan ook nog eens in toenemende mate als ZZP-er. Terwijl organisaties graag goede medewerkers aan zich willen binden en verder willen opleiden. Nieuwe uitdagingen vragen om nieuwe oplossingen, en de traditionele werving en selectie aanpak werkt niet meer.

Qhuba’s Search & Recruitment aanpak

Om binnen afzienbare tijd twee gekwalificeerde kandidaten aan te kunnen bieden voor één openstaande vacature, doorlopen we onderstaande eerste vier stappen binnen een maand, maar meestal sneller.

 1. Intake

  Op basis van de door de opdrachtgever verstrekte informatie stelt Qhuba een Company Profile en een Job Profile op, met daarin de uitdagingen, context en specifieke vereisten van de vacature in relatie tot bedrijf, team en individu.

 2. Kandidaten

  Uit een markt search, database search en netwerk search komen diverse kandidaten in beeld. We benaderen kandidaten persoonlijk. Op basis van eerste interviews stellen we een longlist samen die gedeeld wordt met de opdrachtgever. Hierna vinden persoonlijke gesprekken plaats tussen Qhuba Search & Recruitment en de kandidaten.

 3. Referenties en Assessment

  De best gekwalificeerde en gemotiveerde kandidaten participeren in een assessment. Daarnaast vinden gesprekken plaats met referenten. Deze kunnen zowel uit het Qhuba netwerk komen als door de kandidaten zelf aangedragen zijn.

 4. Introductie

  Aan het eind van dit proces worden twee kandidaten aan de opdrachtgever voorgesteld, waarmee gesprekken plaats vinden. Qhuba motiveert waarom deze keuze is gemaakt en begeleidt het proces.

 5. Afronding

  Nadat de opdrachtgever één van beide kandidaten kiest, ronden wij het proces af. Daarbij zal er vanuit Qhuba een aantal coaching sessies in het eerste jaar plaatsvinden tussen de kandidaat die in zijn nieuwe baan begint en een Coach Partner vanuit Qhuba.

Omdat we van mening zijn dat elke rol op elk niveau cruciaal is – de perfecte agile coach is net zo belangrijk als de ideale CIO –  besteden we aan elke rol net zoveel aandacht. Daarom en vragen we voor elke plaatsing dezelfde vergoeding: €10.000.

Resultaten van Executive Search

Deze aanpak staat garant voor gemiddeld 30-40% lagere kosten dan een traditioneel wervingsbureau en een hoger slagingspercentage omdat wij niet alleen kandidaten goed screenen, maar ze na plaatsing ook enige tijd blijven volgen en coachen. Bovendien bouwen we een kandidatenpool op voor de te verwachten hiring need in de toekomst.

Meer weten over onze aanpak? Neem contact met ons op.

Benieuwd of Executive Search de échte uitdaging voor de organisatie is? Doe de Recruitment Check


Meer artikelen