Talent Instroom Programma (TIP)

De juiste talenten aan je binden zonder je recruitment uit te besteden

De juiste talenten aan je organisatie binden is van cruciaal belang. Maar hoe vind je ze en bind je ze aan je? Een goede candidate journey is daarvoor ontzettend belangrijk. Dit is voor vrijwel elk bedrijf zelf te realiseren. Recruitment uitbesteden hoeft niet; je kunt het ook makkelijk zelf! Persoonlijker, goedkoper en sneller.

Talent Instroom Programma uitdagingen

Talent Instroom Programma (TIP) is ontstaan om het beste uit drie veelvoorkomende situaties te creëren.

  1. Er zijn geen processen en geen of niet functionerende recruiter, Je besteedt alles uit.
  2. Je wil het zelf doen, maar weet nog niet hoe: je huurt een consultant in.
  3. Er is wel een recruitment proces, maar geen recruiter: je huurt een recruiter in, of je neemt er een aan

 

Uitbesteden is kostbaar en onpersoonlijk. Het eerste contact van de kandidaten is niet met jouw bedrijf, maar met een bureau. Consultants willen er lang over praten en rapporten schrijven, maar geen verantwoording nemen. Interim recruiters willen wel verantwoording nemen, maar hebben geen belang bij verbetering van de organisatie zelf: ze blijven liever langer aan boord.

Qhuba zorgt dat je het zelf kan en biedt je een Recruiter en Consultant in één.

  • Het doel: op korte termijn met een werkend proces de meest urgente vacatures invullen, en vervolgens de recruiter/consultant zo snel mogelijk overbodig maken.
  • TIP is een gestructureerde aanpak in 4 fasen, die zijn succes bewezen heeft.
  • In veel gevallen kunnen we analyse, planning en implementatie voor een vast bedrag aanbieden.

 

Talent Instroom Programma aanpak

Om duidelijk te krijgen van de huidige situatie is van het recruitment proces zullen we eerst een analyse doen. In deze fase houden we interviews met de stakeholders en bestuderen we de bestaande processen en maken we een inventarisatie van de openstaande en te verwachten vacatures. Hieruit zal een diagnose gesteld worden en worden verbeter opportunities gepresenteerd, wat leidt tot een voorstel voor een verbeterplan. In dit plan worden zaken meegenomen zoals: het proces, wie speelt er waar een rol in het proces, welke tooling is er nodig en wat is de meest optimale candidate experience. Als eenmaal het verbeterplan is afgestemd zal er een planning uitgewerkt en afgestemd worden, waarbij in de laatste fase het plan wordt geïmplementeerd.

TIP Planning overzicht

Resultaat van Talent Instroom Programma

Het resultaat is een volledig geïmplementeerd recruitmentproces met bijhorende tooling en stakeholders die hun rol kunnen invullen. De meest urgente vacatures zijn ingevuld. Afhankelijk van de situatie en behoefte zal er een nieuwe recruiter aangesteld en ingewerkt zijn, of zijn de huidige recruiters zijn opgeleid om verder zelf aan de slag te kunnen.

Wil je meteen sparren over het inzetten van TIP in jouw organisatie? Neem contact met Jessica van Beek op.

Benieuwd of TIP wat is voor jouw organisatie? Doe de Recruitment Check


Meer artikelen