Programma & Portfolio Management

Verhoog de succeskans van projecten door de faalkans te begrijpen

Maar liefst 44 procent van de strategische initiatieven van organisaties falen vanwege een matige aansluiting van het project op de organisatiestrategie, weinig flexibiliteit en snelheid door een stroperige cultuur, en matige alignment tussen top en werkvloer waardoor de strategie nooit tot uitvoer wordt gebracht. Slechts weinig organisaties zijn ‘project capable’. Zij hebben moeite om structuur, eenvoud en agility aan te brengen in projecten. En aandacht voor continuous improvement ontbreekt vaak al helemaal. Door het inzetten van Programma & Portfolio Managament behoort dit tot de verleden tijd.

Qhuba’s Portfolio management aanpak

Qhuba leidt haar eigen programmamanagers op. Allen zijn gecertificeerd in zowel Prince2 als MSP. Op de projecten en programma’s waar zij actief zijn nemen we niet alleen verantwoording voor de succesvolle afronding en opbrengsten, maar vergroten zij ook de vaardigheden van interne projectmanagers, leren hen hoe zij projectrisico’s kunnen reduceren en hoe zij ervoor kunnen zorgen dat projectresultaten op tijd en binnen budget worden gehaald. Naast de eigen opleiding en certificering gebruiken zij daarvoor de SCOPE-methode, wat staat voor Strategy – Context – Organization – Planning –Execution.

Resultaat van Portfolio & Programmamanagement

Wij zorgen niet alleen dat een project succesvol binnen budget en tijd wordt afgerond, maar brengen tegelijkertijd ook vaardigheden over aan project- en programmamanagers, zodat zij in de toekomst in staat zijn om projecten succesvol te managen. Wij zien snel op welke gebieden zij tekortschieten en trainen hen gericht.

Meer weten over Qhuba’s Programma & Portfolio Management? Neem contact met ons op.


Meer artikelen