Strategie

Om de samenhang tussen alle verschillende onderdelen van de strategie-executie helder te maken, hebben wij het SCOPE-model geïntroduceerd, een acroniem voor Strategie – Context – Organisatie – Portfolio – Executie.

Het begint uiteraard met de Strategie. Wat wil de organisatie voor welk type klanten betekenen en hoe wordt dat gerealiseerd? De strategie geeft antwoord op de vraag: waartoe zijn wij op aarde? Wil de organisatie zich bijvoorbeeld onderscheiden door in te spelen op iedere klantwens of door efficiency? De klant staat centraal in de strategie. Het is zaak om optimaal in te spelen op de customer journey van de verschillende klantgroepen (buyer persona’s) die de organisatie kent. De customer journey is dan ook het belangrijkste uitgangspunt voor de gekozen strategie.

Qhuba’s CIO Office kan ondersteunen bij het ontwikkelen van een strategie, uiteraard staan ze ook klaar om de executie ervan op zich te nemen

CIO office:

Om organisaties hierbij beter te ondersteunen hebben we de CIO Office geïntroduceerd. De juiste inzet van technologie wordt steeds bepalender voor het succes van een organisatie, of het nu gaat om het verbeteren van producten of diensten, het ontwikkelen van nieuwe business modellen of het verhogen van de productiviteit. Dé uitdaging voor elke CIO is om de digitale ambitie van de organisatie richting te geven, IT hier middenin te positioneren en zorg te dragen voor de realisatie van de strategische doelstellingen van IT. Qhuba’s CIO Office kan hier bij helpen.

Benieuwd op welke manieren Qhuba je organisatie nog meer van dienst kan zijn? Neem direct contact met ons op!

5

EXECUTIE

2

CONTEXT