Van Entertainer naar de Seeker of Unicorns

1 november 2018

Van Entertainer naar de Seeker of Unicorns

Laat ik me eerst even kort voorstellen. Mijn naam is Karen Diaz Molina – van de Vorst en ik ben recruiter oftewel Seeker of Unicorns bij Qhuba.

Vier jaar geleden stapte ik na mijn studie Toerisme en Recreatie vol enthousiasme de wereld van entertainment in. Ik ontdekte dat de vrijheid in dit werkveld immens groot was. Jezelf onderdompelen in diverse culturen en de mensen daarachter leren kennen maar ook continu spreken van verschillende talen was waanzinnig. In deze tijd ben ik erachter gekomen dat er een aantal dingen zijn die mij erg aanspreken namelijk:

  • Het verleggen van je grenzen
  • Ontmoeten van verschillende mensen, netwerken
  • Werken in een team, en met trots terug kijken op prestaties
  • Uitzoeken hoe je efficiënter kunt werken en nieuwe projecten opzetten

 

Nieuw avontuur

Twee jaar geleden kwam Qhuba op mijn pad, een uitdaging waar ik onervaren maar vol enthousiasme aan ben ingedoken. Al snel dacht ik: ‘’Waar ben ik aan begonnen?!’’ en ‘’Wat is dit voor business? IT is toch gewoon computers?’’ maar ook ‘’Heb ik geen HBO diploma nodig om dit te snappen?’’.

Inmiddels ben ik twee jaar verder bij Qhuba en ben ik misschien nog steeds een Dummie in de IT maar wel met een bak aan ervaring. Ik heb zoveel verschillende soorten mensen ontmoet. Van projectmanagers tot architecten en van business analisten tot aan functioneel beheerders. Ook heb ik geleerd hoe je er achter komt wie de beste match is voor welke vraag. Niet iedereen is geschikt voor dezelfde opdrachtgever; qua inhoud, maar vooral als het gaat om persoonlijkheid.

Ik ben er helemaal voor gegaan toen ik deze kans kreeg. Zodra ik iets niet snapte stapte ik naar mensen binnen Qhuba om het me uit te leggen. Zo kreeg ik zelf snel veel inzicht in wat er in een bedrijf gebeurt. Niet alleen op het gebied van IT, maar ook het grotere plaatje wat er zoal speelt binnen een bedrijf en wat voor effect dat kan hebben. Samenwerken in een team, soms onder druk, om het beste eruit te halen en zowel een opdrachtgever als kandidaat happy maken met opdrachten waar je met trots op terug kunt kijken is voor mij waar Qhuba voor staat.

Maak soms gekke keuzes

Alles valt te leren als je er maar 100% voor gaat. Ga vooral op zoek naar een organisatie die bij je past, in je gelooft en ook de ruimte geeft om jezelf te ontwikkelen. Maak soms een keuze die niet perse voor de hand liggend is zoals ik heb gedaan. Mocht het in jouw geval niet uitpakken zoals je hoopte, heb je in ieder geval veel geleerd. Ben dus niet bang om fouten te maken en blijf jezelf ontwikkelen.

Stay tuned!

In de aankomende maanden zal ik meer blogs gaan schrijven over de dingen die mij aanspreken in mijn werk. Ondertussen blijf ik natuurlijk Unicorns zoeken. Ben jij die unicorn waar ik naar op zoek ben of als organisatie op zoek naar een unicorn? Neem contact met me op.

Benieuwd hoe een week er voor mij uit ziet? Bekijk mijn video

Wil je weten welke Qhuba Recruitment aanpak het beste aansluit op de organisatie? Doe de Recruitment Check