Executive Search

De juiste persoon op de juiste plek – Qhuba Executive search

Een organisatie in verandering kent continu de uitdaging om op het juiste moment de juiste talenten aan zich te binden. Achterhalen wie welke competenties heeft is niet zo moeilijk in deze tijd van LinkedIn en sociale media. Talent vinden dat zich wil ontwikkelen, gecommitteerd is en bij gaat dragen aan het succes van de onderneming is minder eenvoudig.

Uitdaging

In de huidige markt is talent schaars. En dat schaarse talent werkt dan ook nog eens in toenemende mate als ZZP-er. Terwijl organisaties graag goede medewerkers aan zich willen binden en verder willen opleiden. Nieuwe uitdagingen vragen om nieuwe oplossingen, en de traditionele recruitment aanpak werkt niet meer.

Qhuba aanpak

Om binnen afzienbare tijd twee gekwalificeerde kandidaten aan te kunnen bieden voor één openstaande vacature, doorlopen we onderstaande eerste vier stappen binnen een maand, maar meestal sneller.

 1. Intake
  Op basis van de door de opdrachtgever verstrekte informatie stelt Qhuba een Company Profile en een Job Profile op, met daarin de uitdagingen, context en specifieke vereisten van de vacature in relatie tot bedrijf, team en individu.
 2. Kandidaten
  Uit een markt search, database search en netwerk search komen diverse kandidaten in beeld. We benaderen kandidaten persoonlijk. Op basis van eerste interviews stellen we een longlist samen die gedeeld wordt met de opdrachtgever. Hierna vinden persoonlijke gesprekken plaats tussen de Qhuba Search & Recruitment en de kandidaten.
 3. Referenties en Assessment
  De best gekwalificeerde en gemotiveerde kandidaten participeren in een assessment. Daarnaast vinden gesprekken plaats met referenten. Deze kunnen zowel uit het Qhuba netwerk komen als door de kandidaten zelf aangedragen zijn.
 4. Introductie
  Aan het eind van dit proces worden twee kandidaten aan de opdrachtgever voorgesteld, waarmee gesprekken plaatshebben. Qhuba motiveert waarom deze keuze is gemaakt en begeleidt het proces.
 5. Afronding
  Nadat de opdrachtgever één van beide kandidaten kiest, ronden wij het proces af. Daarbij zal er vanuit Qhuba een aantal coaching sessies in het eerste jaar plaatsvinden tussen de kandidaat die in zijn nieuwe baan begint en een Coach Partner vanuit Qhuba.

Wij bieden deze diensten op verschillende manieren aan. Als abonnement op onze dienst Recruitment-as-a-Service. Wij kunnen ook per vacature twee gescreende kandidaten leveren voor een vaste prijs, inclusief assessment en inclusief een aantal coaching sessies in het eerste jaar. Of we kunnen een tarief afspreken op basis van de toegevoegde waarde die de door ons aangedragen kandidaat aan de organisatie levert.

Resultaten

Deze aanpak staat garant voor gemiddeld 30-40% lagere kosten dan een traditioneel wervingsbureau en een hoger slagingspercentage omdat wij niet alleen kandidaten goed screenen, maar ze na plaatsing ook enige tijd blijven volgen en coachen. Bovendien bouwen we een kandidatenpool op voor de te verwachten hiring need in de toekomst.

Meer weten over onze aanpak? Neem contact met ons op.

jan 10

De juiste persoon op de juiste plek

Een organisatie in verandering kent continu de uitdaging om op het juiste moment de juiste talenten aan zich te binden. Achterhalen wie welke competenties heeft is niet zo moeilijk in deze tijd van LinkedIn en sociale media. Talent dat zich wil ontwikkelen, gecommitteerd is en bij gaat dragen aan het... verder lezen →
De juiste persoon op de juiste plek

De juiste persoon op de juiste plek

Een organisatie in verandering kent continu de uitdaging om op het juiste moment de juiste talenten aan zich te binden. […].. Verder lezen →
Meer artikelen
Meer informatie?

Jessica van Beek

Associate Director Interim & Search

Heeft u een vraag of wilt u meer weten?

Interesse in onze nieuwsbrief?

Qhuba verstuurt ongeveer 6 keer per jaar een nieuwsbrief aan relaties en geïnteresseerden. Hierin worden verschillende onderwerpen behandeld, die op dat moment relevant zijn voor de markt.
Ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Schrijf je dan hier in!

Wat onze klanten zeggen

“Ik vind dat ieder bedrijf zelf zijn eigen innovatie-agenda moet bepalen. Dat kun je niet uitbesteden. Het is prima om met externen te klankborden, maar je moet zelf eigenaar zijn van je digitale transformatie. Daarom vind ik het ook zo fijn om met Qhuba samen te werken. Zij hebben namelijk dezelfde visie. Ze proberen het niet uit je handen te trekken. Zij ondersteunen, houden een spiegel voor, prikkelen en spelen soms de rol van luis in de pels. Maar ze laten verantwoordelijkheden liggen waar die horen.”- CIO AVR
“Het is slim om bij dat traject een buitenstaander te betrekken. Iemand die je een spiegel voorhoudt, die doorvraagt als jij denkt dat je het antwoord al hebt gegeven. Iemand die je helpt om dieper te graven, om verder te kijken. Richard deed dat heel goed. Hij won snel het vertrouwen van onze medewerkers omdat hij niet voor hen iets besliste, maar hen inzichten liet opdoen die ervoor zorgden dat zij zelf tot een beter plan konden komen. Dat is essentieel, want dit is geen exercitie die je volledig aan een extern bureau kunt overlaten. Dit moet je zelf doen.” - CEO Von Essen Bank