Interim Professionals

Wij bieden de perfecte match op inhoud én gedrag – Qhuba Interim professionals

Voor digitale transformatie projecten beschikt Qhuba over ervaren professionals die aan beide kanten van de tafel gezeten hebben. Zo hebben de programmamanagers die wij inzetten allemaal ergens in hun carrière lijnmanagement rollen op hoog niveau gedaan. Bij onze opdrachtgevers is er vaak een scheiding tussen veranderaars (die goed zijn in exploratie) aan de ene kant en lijnmanagers (met focus op exploitatie) aan de andere. Wij combineren beide.

Uitdaging

Resources die tijdelijk bij opdrachtgevers worden ingezet hebben een breed spectrum aan competenties nodig. Ze moeten zowel beschikken over sectorkennis en proceskennis als thuis zijn in de technologie waarmee gewerkt wordt. Daarnaast zullen zij, afhankelijk van opdracht, gespecialiseerd moeten zijn in lijnmanagement, programmamanagement of verandermanagement. Net zo belangrijk is de match op karakter, cultuur en gedrag tussen opdrachtgever (zowel de persoon als de organisatie) en de Qhuba professional.

Qhuba aanpak

Qhuba streeft naar de perfecte match op zowel inhoud als gedrag, en doet daarin geen enkele concessie. De Qhuba professionals zijn in de meeste gevallen overgekwalificeerd, zeker in verhouding tot het gevraagde profiel. Dit stelt hen in staat niet alleen de opdracht uit te voeren, maar ook verbeteringen voor te stellen of aan te brengen en als sparring partner van de opdrachtgever op te treden.

Het identificeren van de juiste persoon is niet een match op steekwoorden maar een match op alle aspecten van de persoon. We moeten deze dus kennen, begrijpen en met hem of haar gewerkt hebben. Interne en externe referenties zijn een cruciaal onderdeel van het proces om te komen tot de perfecte match.

Qhuba interim resources worden in elke fase van hun opdracht begeleid door een Qhuba partner en voortdurend uitgedaagd om van de kennis en ervaring van collega’s in het Qhuba netwerk gebruik te maken.

Resultaat

Deze aanpak staat garant voor de juiste invulling van posities in organisaties of projectteams, met professionals die volledig gekwalificeerd en gecommitteerd zijn en toegang hebben tot de kennis en begeleiding van andere Qhuba specialisten en partners.

Meer weten over onze aanpak? Neem contact met ons op.

jan 09

De juiste persoon op de juiste opdracht

Qhuba beschikt voor de Digitale Transformatie projecten over ervaren resources, die aan beide kanten van de tafel gezeten hebben. Zo hebben de programma managers die ingezet worden allemaal ergens in hun carrière lijn-management rollen op hoog niveau gedaan. Bij onze opdrachtgevers is er vaak een scheiding tussen veranderaars (die goed... verder lezen →
De juiste persoon op de juiste opdracht

De juiste persoon op de juiste opdracht

Qhuba beschikt voor de Digitale Transformatie projecten over ervaren resources, die aan beide kanten van de tafel gezeten hebben. Zo […].. Verder lezen →
Meer artikelen
Meer informatie?

Jessica van Beek

Associate Director Interim & Search

Heeft u een vraag of wilt u meer weten?

Interesse in onze nieuwsbrief?

Qhuba verstuurt ongeveer 6 keer per jaar een nieuwsbrief aan relaties en geïnteresseerden. Hierin worden verschillende onderwerpen behandeld, die op dat moment relevant zijn voor de markt.
Ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Schrijf je dan hier in!

Wat onze klanten zeggen

“Ik vind dat ieder bedrijf zelf zijn eigen innovatie-agenda moet bepalen. Dat kun je niet uitbesteden. Het is prima om met externen te klankborden, maar je moet zelf eigenaar zijn van je digitale transformatie. Daarom vind ik het ook zo fijn om met Qhuba samen te werken. Zij hebben namelijk dezelfde visie. Ze proberen het niet uit je handen te trekken. Zij ondersteunen, houden een spiegel voor, prikkelen en spelen soms de rol van luis in de pels. Maar ze laten verantwoordelijkheden liggen waar die horen.”- CIO AVR
“Het is slim om bij dat traject een buitenstaander te betrekken. Iemand die je een spiegel voorhoudt, die doorvraagt als jij denkt dat je het antwoord al hebt gegeven. Iemand die je helpt om dieper te graven, om verder te kijken. Richard deed dat heel goed. Hij won snel het vertrouwen van onze medewerkers omdat hij niet voor hen iets besliste, maar hen inzichten liet opdoen die ervoor zorgden dat zij zelf tot een beter plan konden komen. Dat is essentieel, want dit is geen exercitie die je volledig aan een extern bureau kunt overlaten. Dit moet je zelf doen.” - CEO Von Essen Bank