Wouter Hasekamp

Wouter Hasekamp

Wouter is de oprichter van Qhuba. Dankzij zijn jarenlange ervaring weet hij als geen ander dat je voor een succesvolle Digitale Transformatie het silo denken moet doorbreken en met de gehele organisatie moet samenwerken om de in de strategie gestelde doelen te bereiken.

Hij begon zijn carrière in dienst bij Shell, en kwam toevallig in de SAP-hoek terecht. Hier werd hij opgeleid in die technologie en werkte hij aan diverse SAP-implementatietrajecten. Wat hem opviel was dat deze projecten veel meer geld kostten dan eigenlijk zou hoeven als alle betrokkenen beter zouden samenwerken. Als mensen uit hun eigen silo zouden komen en over processen heen zouden kijken in plaats van dat ze focusten op hun eigen kleine stukje. Wat hem ook opviel was dat deze besparingsmogelijkheden voor niemand een drijfveer leken te zijn om te verbeteren.

Voor hem was dit dé aanleiding om ondernemer te worden. Hij begon met twee partners een SAP-implementatiebedrijf met een focus op kostenbesparing door integrale samenwerking. Daardoor konden ze implementatietrajecten ver onder de toen gangbare prijs aanbieden. Zijn bedrijf was al snel een succes. En vanwege de vele succesvolle implementaties werden ze steeds vaker door CEO’s, CFO’s en CIO’s gevraagd om eens met een wat bredere blik naar de IT-omgeving te kijken dan enkel en alleen door een SAP-bril. Het leidde voor hem zelfs tot een rol als interim CIO bij Reliant Energy, dat destijds op de Nederlandse markt actief was.

Daar viel hem op wat ook bij Shell al opviel: of het nu gaat om de implementatie van software of om het besturen van een organisatie in het algemeen, iedereen bakent zijn eigen verantwoordelijkheidsterrein het liefst zo nauwgezet mogelijk af. Het gevolg is dat iedereen enkel en alleen stuurt op zijn eigen targets en niet op het gezamenlijke bedrijfsdoel. Sterker nog: vaak zijn de persoonlijke of afdelingstargets zelfs contraproductief aan het bedrijfsdoel. Wat je ook ziet gebeuren is dat niemand wil samenwerken, want door samenwerking creëer je afhankelijkheden. Stel je voor dat je voor het behalen van jouw bonus deels afhankelijk wordt van de prestaties van anderen. Daar zit niemand op te wachten. Bij andere bedrijven waar hij als CIO actief was, bleek dit niet veel anders. Verandering is bedreigend, samenwerken is risicovol, mensen verschuilen zich achter hun rol, en als er dan eens wat gebeurt is het na heel veel overleg, en gaat het gepaard met grote investeringen.

Deze observaties, en vooral de verwondering en ergernis hierover, vormen de basis van de visie van Qhuba. Niet langer gericht op SAP implementaties, maar een organisatie die Digitale Transformaties ondersteunt van A-Z. Deze organisatie heet Qhuba wat letterlijk drive betekent. Het is een Zuid-Afrikaans woord dat de dynamiek van wilde dieren bij een waterplas omschrijft. Bij zo’n plas komen alle dieren samen, de leeuw én de antiloop. Ze staan elkaar daar niet naar het leven omdat ze een belangrijker gemeenschappelijk doel hebben: hun dorst lessen. Natuurlijk worden ze door die waterplas niet ineens elkaars beste vriend. Maar ze hebben een gezamenlijk belang dat ze boven het korte-termijn individuele belang stellen. 

Wil jij je organisatie naar het volgende niveau van de Digitale Transformatie tillen? Neem contact met hem op.

Wil je me beter leren kennen?